Blog Living Modern Living modern amenajat cu mobilă producție italiană

Living modern amenajat cu mobilă producție italiană

Este important ca mobila din living să se plieze pe nevoile noastre și să ne reprezinte. Aici, în camera de zi, ne relaxăm, organizăm evenimente, ne primim invitații, petrecem timp alături de familie sau poate chiar servim masa. Totul trebuie să fie într-un echilibru perfect și fiecare piesă de mobilier să aibă un scop clar. Vestea bună este că piesele de bază ale mobilei destinate unui living modern pot fi alese foarte ușor. Cum facem asta, mai exact? Cu mobilă producție italiană, extrem de practică și versatilă.

Canapeaua, fotoliile și măsuța de cafea

Un living fără canapea și fotolii? Puțin probabil. Ambele sunt piese centrale ale camerei, cu rol esențial în armonizarea spațiului. Atunci când vine vorba de canapele producție italiană, posibilitățile sunt nenumărate:

• canapea cu mai multe locuri, pentru eficientizarea spațiului;

• canapea modulară, pentru încadrarea perfectă în orice living;

• canapea cu spațiu de depozitare a lenjeriei de pat pe timpul zilei;

• canapea cu cadru de rezistență din metal sau lemn, pentru o susținere corectă a corpului;

• canapea cu tapițerie din piele naturala, stofă, bumbac sau catifea, pentru partea estetică;

• canapea cu arcuri, burete, sau cu șezut din spumă cu memorie, pentru un confort sporit;

• canapea cu model sau culoare uni, care să scoată din anonimat orice încăpere.

Așadar, oferta de canapele pentru un living modern amenajat cu mobilă producție italiană este una diversificată. Aceasta încorporează proprietățile tehnice cu esteticul, oferind cele mai bune soluții în materie de funcționalitate.

Pentru amenajarea unui living mare, trageți canapeaua și fotoliile către centrul camerei de zi, pentru a crea un spațiu cât mai intim. Dacă spațiul o permite, pe lângă o canapea generoasă, cu mai multe locuri, puteți adăuga o măsuță de cafea căreia să îi alăturați două fotolii similare ca formă. De altfel, pe lângă rolul estetic, măsuța de cafea are și rol funcțional: susține obiectele folosite în mod curent (ceștile, paharele, gustările, agenda, cartea și revistele preferate).

Pentru amenajarea unui living mic, puteți opta pentru o canapea modulară ce adaugă originalitate întregului design, mai ales dacă vorbim despre o canapea cu tapițerie din piele care, pe lângă cusăturile speciale, îmbogățește experiența senzorială. Evitați canapelele cu brațe supradimensionate, și optați, în schimb, pentru cele cu brațe drepte și subțiri.

Dulapurile și vitrinele

Nu dispuneți de foarte mult spațiu și vă gândiți să transformați living-ul într-o încăpere multifuncțională? Respectați paleta de culori din restul încăperii. Astfel, veți putea integra o zonă de dining cu un minim de efort în încăperea destinată linving-ului. Și cum un living modern pune preț atât pe funcționalitatea pieselor de mobilier, cât și pe design, vă sugerăm să vă axați pe linii simple, o paletă de culori deschisă și, bineînțeles, pe o mobilă producție italiană, extrem de versatilă.

Ca spațiu de depozitare într-un dining modern, pe lângă masa și scaunele destinate servirii mesei, puteți opta pentru dulapuri, cu atât mai mult dacă nu au vitrine și sunt închise. Există mai multe tipuri de mobilier italian pentru dining din care puteți alege, în funcție de spațiul de care dispuneți și scopul pentru care aveți de gând să îl achiziționați:

• soldat sau coloană – cu mai multe rafturi, înalt și îngust, pentru spațiile limitate;

• suspendat - care ajută la salvarea spațiului, sunt mai ușor de întreținut și de curățat.

Orice dulap sau vitrină destinate mobilei de living sau zonei de dining pot fi foarte utile pentru a depozita de la haine până la veselă, obiecte pe care nu le doriți la vedere, articole de dimensiuni mici sau mari pentru care nu mai este loc în debara sau în dulapul mare din dormitor.

• Seturile moderne de vitrine pentru dining, producție italiană, sunt, în continuare, solicitate, îndeosebi pentru comoda încorporată pentru amplasarea televizorului, cât și pentru multiplele spații de depozitare.

Perdele și draperii

Ȋmpreuna cu pernele decorative, perdelele şi draperiile sunt obiectele decorative cel mai des întâlnite într-un living modern amenajat cu mobilă producție italiană. Alegeți materialele în același ton cu canapeaua sau mobila, cu aspectul general al living-ului, țînând întotdeauna cont de culoare. În cazul în care culorile nu sunt asemănătoare, îndreptăți-vă atenția către cele care contrastează într-un mod natural, frumos, care nu încarcă foarte tare camera de zi.

Cele mai moderne pentru amenajarea de efect a unui living sunt modelele cu prindere pe inele capsate și culisare pe bară de galerie metalică, ca de altfel, sistemele de draperii romane (storuri romane). Transparente sau opace, cu modele simple sau complexe, perdelele și draperiile conferă întregului ambient mai multă intimitate, facilitând crearea unui spațiu mai potrivit pentru odihnă (așa cum sunt cele de tip blackout fonoabsorbante, pentru reducerea intensității zgomotelor din exterior).

Crearea unui living modern amenajat cu mobilă producție italiană nu este o misiune imposibilă. Tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de aceste aspecte care vă vor ușura considerabil munca. Luând în calcul spațiul de care dispuneți, bugetul și design-ul pe care îl considerați potrivit pentru camera de zi, veți reuși să nu transformați mobilatul living-ului într-un adevărat haos.