Blog Living Clasic Avantajele mobilierului clasic italian pentru living

Avantajele mobilierului clasic italian pentru living

Rafinat și simplu, mobilierul clasic pentru living în stil italienesc este cunoscut în întreaga lume pentru frumusețea design-ului si rezistenţa în timp. El schimbă întru totul aspectul locuinței dumneavoastră, cât și starea de spirit a tuturor celor îndrăgostiți de stilul clasic, funcțional și util, totodată. Living-ul reprezintă locul cel mai populat din orice locuință, iar în funcție de aspectul și amenajarea casei, acesta poate servi ca și cameră de zi, cameră pentru oaspeți sau familie, zonă destinată relaxării și conversației.

Utilat corespunzător, living-ul amenajat în stil clasic italian, oferă un confort maxim în orice casă. Pentru ca utilitatea și esteticul să se îmbine perfect, alegerea pieselor de mobilier trebuie să fie axată pe câteva elemente principale care vor contura spațiul unde vă veți petrece cea mai mare parte a timpului:

- Comodă sufragerie, comodă TV

- Bibliotecă ce permite susținerea televizorului, vitrină

- Canapea Fotolii si scaune

- Măsuță de cafea.

Alegeți toate aceste piese în funcție de spațiul disponibil. Faceți măsurătorile necesare, iar în funcție de acestea, începeți să achiziționați modelul de mobilier dorit. Aveți în vedere faptul că spațiul din living trebuie întotdeauna eficientizat la maximum, iar cel mai bun tip de mobilier pentru dumneavoastră este cel care vă creează un spațiu confortabil și practic.

Mobilier clasic pentru living avantaje

În ceea ce privește principalele caracteristici ale mobilierului clasic pentru living în stil italian, putem spune că formele simple, încrustarea (decorul cu diferite modele sau particule), armonia și claritatea proporțiilor sunt cele care primează. Avantajele?

Rezistență și durabilitate

Mobilierul pentru living clasic din lemn nu doar că are un aspect deosebit, ci asigură rezistență pieselor. Astfel, vă asigurați că investiția făcută este una de durată, pe termen lung, și că dumneavaostra vă veți bucura de notă clasică şi sofisticată din casă pentru o perioadă foarte mare de timp, fără ca mobila să sufere deteriorări. Pentru că, până la urmă, nu este suficient să alegem o mobilă cu rol estetic pentru living. Iar unul dintre cele mai mari avantaje ale mobilierului clasic italian constă în calitatea sa și, implicit, în rezistența sporită în timp.

Este detaliul care face diferența în cazul unui mobilier de calitate, fără prea multe pretenții pentru a-și păstra aspectul plăcut, în ciuda vechimii sale.

Avantaje mobilier living clasic italian

Modele mobilier living italian din lemn

Eficientizarea spațiului

Living-ul amenajat în stil italian este eficientizat la maximum. Aici, nu poate fi vorba de încăperi prea încărcate, iar totul se reduce la funcționalitate și utilitate. Rolul principal al mobilierului clasic pentru living este acela de a vă ajuta să vă organizați cât mai bine spațiul, cât și orice obiect din încăpere.

Mobilierul cu corpuri suspendate ce pot mări spațiile de depozitare, dulapurile, sertarele – toate vă pot veni în ajutor și ajuta să să bucurați de un living aerisit și foarte bine organizat.

Pentru eficientizarea spațiului, alegeți mobila în funcție de dimensiunile camerei și vizualizați locurile în care vor fi amplasate fiecare dintre piesele de mobilier. Totodată, pentru a preveni supraîncărcarea camerei, mergeți pe linii simple și pe aceleași nuanțe de culori, apelând, dacă spațiul o permite, la „artificii” suplimentare precum covoare, draperii, pernuțe decorative și nu numai.

Elegantă și funcționalitate

Atunci când vine vorba despre mobilarea living-ului dumneavoastră în stil clasic, ar trebui ca pe lângă funcționalitatea de care am vorbit să mai țineți cont de un principiu definitoriu, și anume, eleganţa. Mobilierul din lemn masiv conturează cel mai bine conceptul unui living clasic, cu accente lemnoase care să surprindă în cel mai plăcut și funcțional mod, aşa cum sunt comodele, măsuțele de cafea, fotoliile și oricare alte piese de mobilier concepute într-o astfel de manieră.

Culoarea albă, accentele de gri sau auriu, nuanțele de maro și degradeurile conturează și ele perfect stilul clasic, fiind indicate pentru un mobilier italian dintr-un living de impact.

Seturi de mobilier clasic italian

Indiferent că aveți un living mai mic sau dimpotrivă, unul mai spațios, seturile de mobilier sunt perfecte pentru dumneavoastră. Pentru un living de dimensiuni reduse, aveți întotdeauna la dispoziție seturi formate din două-trei piese de mobilier (suport TV, bibliotecă/vitrină, comodă sau un dulap) care să vă ajute să vă delimitați și să vă organizați eficientul spațiul.

Pe de altă parte, dacă dimensiunea living-ului este mult mai generoasă, puteți opta pentru seturi formate din mai multe piese de mobilier, seturi complete care să vă satisfacă pe deplin nevoile de depozitare și să confere camerei un stil aparte: măsuțe de cafea cu sau fără sertare, comode, vitrine, etajere, chiar și mese pentru dining cu scaune amplasate în zona dedicată servirii mesei.

Chiar în zona destinată canapelei și televizorului puteți opta pentru o comodă TV cu sertare, o măsuță pentru cafea, dulapuri, inclusiv fotolii care se disting prin design și funcționalitate.