Blog Living Cum alegem canapeaua pentru living

Cum alegem canapeaua pentru living

Nu ne imaginăm ce ar înseamna viața fără culori. Chiar dacă uneori nu realizăm prea mult, acestea ne influențează de multe ori starea sufletească, și de aceea specialiștii în design interior susțin că alegerea culorilor pentru amenajarea camerelor nu trebuie făcută ”pe repede înainte”. Aceeași afirmație este valabilă și atunci când vine vorba și despre alegerea pieselor de mobilier. De aceea, avem o sugestie îndrăzneață pentru tine: o canapea roșie pentru living!

Canapele clasice Italia

Ne-am obișnuit prea mult ca piesele de mobilier să fie în culori oarecum neutre, cu multe nuanțe de maro și… mai rar negru sau alb. De aceea, ideea aceasta, de a cumpăra și folosi o canapea roșie pentru living ni se pare oarecum deplasată. Nu este deloc așa, pentru că, de regulă, culoarea unei piese de mobilier poate schimba total perspective acelei camere. Nu-ți face griji, vom detalia în rândurile următoare.

Modele canapele living

Roșu este o culoare vibrantă, una care te umple de energie și bună dispoziție. Pentru că este vorba despre living, o încăpere folosită de toți cei ai casei, îți dorești să ieși din zona ta de confort și să îi oferi spațiului mai mult dinamism, fără să fii nevoit să faci schimbări prea mari. De aceea, o canapea pentru living se dovește a fi alegerea perfectă.

Canapea moderna preferata designerilor

Roșu este, fără îndoială, preferata specialiștilor în amenajări interioare, deoarece oferă spațiului mai multă personalitate. Cu toate acestea, folosirea ei în exces nu este indicată, deoarece devine iritantă. O pată de culoare, cum este și canapeaua roșie pentru living, este exact ceea ce trebuie.

Nu sunt prea mulți producătorii de mobilă care îndrăznesc să iasă din tipare, dar la Nobili Design nu există cuvântul ”niciodată”. Canapeaua roșie pentru living te așteaptă aici, la o calitate ridicată, și tot ce trebuie să faci este să o achiziționezi pentru casa ta.

Canapea rosie pentru living

Multă lume consideră o canapea roșie o alegere îndrăzneață, numai și prin prisma faptului că pare destul de dificil de asortat cu culoarea pereților sau a celorlalte piese de mobilier. Total greșit, susțin specialiștii, și au și destul argumente în sprijinul afirmațiilor lor.

Materialele de tapițerie de preferat, atunci când vorbim despre roșu sunt catifeaua, pielea naturală, pielea ecologică sau stofa.

Stiluri amenajari interioare living

Atunci când în livingul tău ai optat pentru o amenajare modernă sau minimalist, alege o canapea roșie cu tapițerie din stofă. Stilului clasic sau retro i se potrivește mai bine o canapea din piele.

Un plus de energie și bună dispoziție va crea canapeaua roșie într-un living ai cărui pereți sunt zugrăviți în alb, în gri, în crem sau chiar într-o nuanță mai profundă de maro. Pentru un efect ”wow”, își sugerăm următoarea combinație: pereți albi, canapea roșie și câteva pernuțe decorative albe simple, combinate cu puțin negru.

Consultanta amenajari interioare living

Una dintre cele mai reușite combinații este dintre roșu și gri, de aceea dacă livingul tău este unul în care predomină mult nuanțele lemnoase, ai grijă să strecori pe acolo și puțin gri: o pătură pufoasă lucrată manual, sau câteva pernuțe gri simple sau cu imprimeruri sunt doar câteva detalii care fac diferența.

Cam acestea au fost sugestiile noastre. Evident, tu ai libertatea de a alege ceea ce-ți place, iar dacă o canapea roșie începe să se numere printre preferințele tale, atunci… mergi înainte. Ieși din anonimat și amenajează-ți un living de poveste. Fă-ți tu combinațiile potrivite, sau apelează la specialiștii în amenajări interioare ! Important este ca rezultatul final să fie cel pe care ți-l dorești, ceea ce nu este chiar atât de greu, pe cât pare la prima vedere. Succes!

Preturi canapele living

 

Citeste si articolul: Recomandari pentru alegerea mobilierului de baie