Blog Mobila Dormitor De ce să îți amenajezi dormitorul cu mobila clasică

De ce să îți amenajezi dormitorul cu mobila clasică

Amenajarea este cheia unei locuințe confortabile ce îți oferă acea atmosferă de ”ce bine e acasă”. Însă, pentru ca fiecare cameră să îți poată aduce acea stare de bine, trebuie să acorzi o atenție deosebită pieselor de mobilier și paletei cromatice alese. Și, mai ales, trebuie să ții cont de elementele care te inspiră și te relaxează. Culorile calde, contrastul cromatic echilibrat și amenajarea practică îți vor aduce un plus de confort vizual și mai ales psihic.

Dacă ești un iubitor al mobilei clasice sau apreciezi acest design de mobilă, îți punem la dispoziție 5 motive pentru care acest tip de mobilier clasic îți va transforma dormitorul într-o oază a relaxării, dar și multe exemple de piese de mobilier ce s-ar potrivi de minune în dormitorul tău.

Mobilierul clasic e mereu în tendințe

Dacă optezi pentru amenajarea dormitorului cu mobilier clasic, te vei bucura de acesta o foarte lungă perioadă de timp. O mobilă clasică este o investiție pe termen lung ce își păstrează calitățile estetice și practice de-a lungul timpului. Nu e nevoie să o schimbi o dată la câțiva ani pentru că trendul a devenit între timp demodat, ci o poți păstra întreaga viață.

Amenajarea dormitorului cu mobilă clasică italiană

Ți-ai dorit vreodată să trăiești cu adevărat un basm devenit realitate? Mobilia clasică, în special cea italiană, are un caracter nobil, ce va transforma întreaga cameră într-un dormitor regal. Mobilierul masiv, cromatica extrem de primitoare și accesoriile aurite sunt doar câteva dintre elementele de efect ale acestui stil clasic. În plus, poți opta pentru pentru realizarea noptierelor, a comodei și chiar a patului din diferite materiale nobile, precum lemnul de nuc sau cel de trandafir. Acest stil regal este reprezentat cu succes de mobilierul clasic din colecția pentru dormitor Gran Guardia Italia.

Mobila clasică cu tapițerie de mătase

Un alt motiv pentru care ar trebui să îți amenajezi dormitorul într-un stil clasic, este reprezentat de tapițeria de mătase, catifea, piele sau chiar de dantelă. Poți alege un pat cu tăblie de mătase, fotolii din catifea, un taburet de piele sau o banchetă pentru pat accesorizată cu dantelă. Colecția de mobilier dormitor clasic Pregno, îți oferă multe variante de mobilă tapițată, dar și posibilitatea de a personaliza fiecare piesă de mobilier, așa cum îți dorești.

Articole de mobilier clasic pentru dormitor

Ca un dormitor să poată fi numit clasic în adevăratul sens al cuvântului, e nevoie ca acesta să respecte un principiu clar: cel al simetriei. Toate piesele de mobilier trebuie așezate astfel încât să ofere un echilibru plăcut vizual și să formeze un tot unitar. Pentru a putea realiza acest lucru, e nevoie să alegi cu grijă dimensiunile fiecărei piese de mobilier, dar și locul în care acestea vor fi amplasate. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți opta pentru articole de mobilă precum un dulap tip dressing, o comodă TV, două noptiere și eventual unul sau două fotolii și o măsuță de birou.

Alege un producător italian de mobilă

Pentru acest stil, colecțiile italiene de mobilier reprezintă extrem de frumos designul clasic. De la realizarea, într-un stil tradițional și unic a fiecărei piese de mobilier, până la acordarea unei atenții deosebite fiecărui detaliu, designerii italieni de mobilă reprezintă o alegere calitativă și de lungă durată. Colecțiile de mobilă consacrate în țara noastră pe această nișă de mobilier sunt reprezentate de Avenanti, Francesco Passi și Cantori.

Dacă îți dorești o amenajare clasică și elegantă pentru dormitorul tău, îți recomandăm să faci o alegere de lungă durată și să optezi pentru mobila italiană. Cu siguranță rezultatul amenajării cu acest tip de mobilă te va mulțumi pe deplin.