Blog Mobila Dormitor 5 Paturi pentru dormitoare clasice de care te vei îndrăgosti

5 Paturi pentru dormitoare clasice de care te vei îndrăgosti

Un stil clasic se distinge prin rafinamentul și eleganța sa incontestabilă, dar un dormitor își va atinge expresia maximă de stil, personalitate și mai ales funcționalitate, atunci când mobilierul este ales cu atenție. Alegerea unui pat clasic nu înseamnă doar confort, ci un dormitor care întruchipează tot ceea ce îți place. Patul este punctul focal, iar pereții, tavanul, iluminatul și paleta de culori contribuie la crearea unei atmosfere calde și destinse. Pentru a crea întocmai această atmosferă, am realizat o selecție a celor mai îndrăgite paturi dormitoare clasice.

Patul tapițat clasic o reprezentare a eleganței la superlativ

Indiferent de tipul de pat, o tapițerie din materiale calitative precum catifea sau piele, va fi îndeosebi apreciată de către iubitorii stilului clasic. O astfel de reprezentare a designul clasic aduce cu sine o posibilitate vastă de alegeri datorită paletei cromatice diversificate și a materialelor pe care le poți alege pentru tapițerie. Însă, catifeaua în nuanțe de ivory reprezintă o alegere reprezentativă pentru acest stil, ce îți va oferi o atmosferă extrem de caldă și de primitoare.

Pat dormitor clasic de lux

Dacă îți dorești ceva mai mult decât un ambient clasic și rafinat, un pat de lux este alegerea potrivită pentru tine. Materialele nobile, detaliile distinse și atent lucrate, împreună cu o predilecție constantă pentru frumos reprezintă doar câteva dintre aspectele remarcabile ale patului clasic tapitat de lux Amelie din colecția italiană de mobilă Avenanti. Acest model de pat pentru dormitor se remarcă și prin inserțiile aurii și impozante regăsite atât în cadrul tăbliei de pat, cât și a elementelor de susținere. O astfel de piesă clasică de mobilier îți va transforma întregul dormitor într-unul stilat, distins și de lux.

Pat clasic dormitor- alege un pat din lemn masiv

Alte idei inspirate pentru amenajarea unor dormitoare clasice cuprind materialele alese pentru realizarea patului. Un pat clasic din lemn masiv va deveni elementul central al dormitorului tău. Poți opta pentru păstrarea culorii naturale a lemnului pentru un aspect mai rustic sau o poți înlocui cu orice nuanță dorești. Noi îți recomandăm să alegi prima variantă, întrucât, pentru realizarea unor paturi clasice de calitate sunt utilizate esențe de lemn precum nuc sau trandafir ce au o nuanță reprezentativă și boemă.

Pentru un plus de eleganță, alege un pat clasic cu tăblie tapițată sau din lemn

Alegerea unui pat cu tăblie încorporată va realiza o delimitare elegantă a patului de celelalte accesorii din dormitor, concentrând atenția asupra designului său. Materialele rafinate, culorile calde și inserțiile decorative distincte ale tabliei pentru pat, transformă orice pat clasic într-o adevărată capodoperă de epocă. În plus, dormitorul va căpăta un aer rafinat și distins, transformând întreaga atmosferă într-una elegantă și de bun gust.

Soluția care nu se demodează niciodată: Patul clasic alb

O alegere pură și de efect este reprezentată de un pat clasic alb, în stil de epocă. Acesta este caracterizat prin atenția deosebită la detalii, inserții decorative subtile, care nu încarcă designul și un stil liniar ce îți oferă o senzație distinsă de confort. În plus, un pat alb pentru dormitor este foarte ușor de asortat cu mobilierul din restul camerei, devenind o pată de culoare sau un obiect de mobilier ce completează întreaga amenajare.

Modele paturi tapitate italiene

Patul unui dormitor clasic trebuie să fie așa cum îți dorești. Astfel, poți alege din ideile cu titlu de sugestie de mai sus, sau poți combina caracteristicile clasice pe care le îndrăgești și să realizezi un pat personalizat pentru dormitorul tău.

Dacă ai nevoie de o echipă cu experiență care să îți propună piesele de mobilier potrivite pentru amenajarea dormitorului tău, poți apela cu încredere la Mobila Italia Nobili Design. Cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, promitem că rezultatele te vor încânta pe deplin.