Blog Canapele clasice living Cum alegi canapeaua clasică pentru living?

Cum alegi canapeaua clasică pentru living?

Linii fine, detalii sinuoase, accente rafinitate din secolele trecute. Nu e de mirare că designul clasic inspiră din ce în ce mai multe persoane să își amenajeze locuința în acest stil. Dacă îți dorești un living clasic și rafinat, îți punem la dispoziție un ghid al celor mai îndrăgite caracteristici ale colectiilor de canapele clasice italiene. De la texturi, culori și materiale la geometrii și design-uri, vei afla care este cea mai potrivită canapea clasică pentru sufrageria ta.

Bucură-te de intimitate cu o canapea clasică de 2 persoane

Dacă faci parte dintr-o familie tânără, care a achiziționat de curând o casă sau un apartament și își dorește o amenajare clasică și intimă, ai putea opta pentru o canapea mică și funcțională, care atrage privirile prin culori și design. Aceste canapele sunt extrem de versatile, amplifică spectrul de spațiu și creează o sufragerie luminoasă. Pentru a obține o îmbinare inedită de clasic și lux, poți alege o canapea cu franjuri, din catifea, stofă sau chiar din piele ce va transpune și o notă de extravaganță întregii amenajări. O canapea clasică mică este perfectă și pentru spațiile înguste, ce nu permit prea multe opțiuni de amenajare. Pentru a lumina un astfel de living poți așeza lângă canapea o măsuță de cafea din sticlă cu picioare subțiri care să amplifice dimensiunile interiorului.

Un living generos poate găzdui mai multe tipuri de canapele

Pentru spațiile mari pot fi recomandate și canapelele clasice mici, acolo unde se dorește o delimitare a spațiului în zone distincte. Însă canapelele mari de 3 sau 4 persoane sunt ideale pentru a creea un punct de focus central în interiorul unui living. O canapea clasică mare va atrage imediat atenția prin formele sale curbe, textură, tapițerie, materialele folosite și nuanțele care completează întregul design. Și să nu uităm de nivelul de confort. Marii maeștri artizani au reușit să transpună toate elementele clasice în canapele extrem de confortabile, datorită tehnologiilor de ultimă generație. Astfel, canapelele ating același nivel de comoditate ca al unui pat. Avantajul este că vei reuși să te relaxezi la fel de profund pe o canapea de epocă, în timp ce privești serialul preferat de la TV.

Canapele tip colțar pentru familiile numeroase

Indiferent că este vorba de o familie mare sau de un grup de prieteni care vin mereu în vizită, canapeaua clasică trebuie să asigure mereu confortul. O opțiune fiabilă este reprezentată de canapeaua tip colțar. Este extrem de comodă, elegantă și rafinată și îți oferă siguranța că toată lumea care îți trece pragul se va simți confortabil. Însă va trebui să alegi cu grijă locul în care va fi amplasată această canapea. Designul în formă de L al canapelei îți permite opțiuni limitate de redecorare. Totodată, inserțiile decorative distinse precum stofa cu aplicații de dantelă, nasturii din piele, mânerele aurite sau franjurii de catifea creează o atmosferă distinsă de epocă chiar la tine în living. În plus, tapițeria canapelei poate potența eleganța și rafinamentul unei încăperi, în funcție de culoarea și modelul ales. Ai posibilitatea de a alege canapele clasice tapițate albe din catifea sau piele sau poți opta pentru un look mai exclusivist printr-o combinație de nuanțe provocatoare de gri platinat sau negru. Astfel, te poți bucura de o amenajare de lux, cu doar un singur element principal: canapeaua.

Canapelele clasice italiene sunt o investiție durabilă

Pe lângă toate calitățile enumerate anterior, canapelele clasice italiene au un avantaj în plus: sunt extrem de calitative. Materialele premium și nobile din care este realizată tapițeria sunt de cea mai bună calitate: stofă, catifea material plușat, piele naturală sau ecologică. Construcția ramei pentru canapea este realizată din metal de calitate extrem de durabil sau din esențe nobile de lemn precum lemnul de nuc, lemnul de fag sau lemnul de cireș. Inclusiv unele inserții decorative sunt realizate din aceste materiale. Pe acestea se aplică, de obicei vopsele metalizate sau lac pentru lemn, în funcție de tipul de material. Însă cele mai apreciate obiecte de mobilier pentru living sunt canapelele clasice albe italiene ce întruchipează luxul și rafinamentul într-un mobilier unic și atemporal.

Care este prețul unei canapele clasice?

Prețul unei canapele clasice poate varia extrem de mult în funcție de materiale, mărime, geometrii și chiar în funcție de producătorul de mobilă. Însă, trebuie să ai în vedere că propriul tău confort și starea de bine sunt neprețuite. Așa că alege o canapea care să îți satisfacă toate dorințele de amenajare și fii sigur că, pe parcurs, vei realiza că investiția chiar a meritat. În plus, cine nu ar fi fericit să aibă în living o canapea ce întruchipează o adevărată operă de artă? Toate detaliile atent realizate, materialele premium, confortul ce te îmbie la relaxare și liniște și mai ales impactul vizual și atmosfera de epocă își merită cu adevărat prețul.