Blog Baie Recomandări pentru alegerea mobilierului de baie

Recomandări pentru alegerea mobilierului de baie

Amenajarea unei băi nu este o treabă chiar atât de ușoară, pentru că spațiul pe care îl ai la dispoziție este adesea destul de mic. Așadar, trebuie să fii un adevărat profesionist atunci când vine vorba despre alegerea mobilierului de baie, deoarece acesta nu trebuie să aglomereze spațiul, dar nici nu trebuie să neglijezi utilitatea acestuia. De aceea, dacă simți că ești oarecum depășit de situație, avem pentru tine câteva recomandări pentru alegerea mobilierului de baie.

 

Mobila de baie italiana Opera fp 304
Mobilier baie stil clasic Italia
Mobila baie clasica Opera Francesco Pasi 3043
Colectii mobila baie clasica

Modele de baie clasice

Ține cont că ai de a face cu o încăpere în care umiditatea este una destul de ridicată, așa că trebuie să fii foarte atent la materialele folosite pentru fabricarea mobilierului de baie. Nu este timpul să faci economii inutile, pentru că de fapt, ieși în pierdere. Dacă alegi piese de mobilier de calitate îndoielnică, acestea se vor degrada foarte repede și vei fi nevoit să le înlocuiești rapid. Și, pe lângă faptul că vei cheltui alți bani, este posibil să nu mai găsești ceva care să se potrivească la fel de bine interiorului. Un prim sfat ar fi sa apelati la o firma  pentru a va realiza un proiect de design interior pentru bai sau de ce nu pentru toata casa.

Alege mereu calitatea

Când vine vorba de alegerea mobilierului de baie, optează mereu pentru calitate. Informează-te despre tipurile de materiale, vezi care sunt mai rezistente și alege-le pe cele mai bune. Trebuie să reziste la umezeală, aburi, temperaturi ridicate, dar să arate foarte bine. MDF-ul și lemnul tratat sunt cele mai bune, iar combinația lor cu marmura, piatră sau sticlă oferă un aspect ”wow”, dar și o rezistență pe măsură.

La Mobila Italia Nobili Design găsești mereu piese de mobilier de calitate, dar și cu un aspect estetic deosebit. Te vei convinge rapid că este locul unde dorințele tale devin realitate, chiar și când este vorba despre alegerea mobilierului de baie.

Dimensiunea băii

Indiferent de cât de mult ți-ar plăcea o piesă de mobilier, dacă spațiul pe care baia ta îl oferă nu este unul generos, mai bine renunță la ea. Alegerea mobilierului de baie trebuie să se facă atent, iar fiecare piesă trebuie să fie practică și funcțională. Ai nevoie de suficiente spații de depozitare, de aceea nu-ți permiți să aglomerezi inutil spațiul. Niște dulapuri suspendate te pot scuti de multe neplăceri, și în plus, îți economisesc mult spațiu.

Mobilier la comandă

Există și situații speciale, când se impune să faci mobilierul la comandă, pentru că băii tale nu i se potrivește nimic din comerț. Chiar dacă pare, cel puțin la prima vedere, o soluție ceva mai scumpă, vei ajunge rapid la concluzia că ai luat cea mai bună decizie. Spațiul pe care baia ta îl oferă va fi exploatat foarte eficient, și astfel nicio piesă nu va fi în plus, și nu te vei confrunta cu clasicele unghiuri moarte.

Solutii mobilier baie

Ca și în celelalte camere, și atunci când vine vorba despre amenajarea băii, trebuie să ții cont de personalitatea ta, iar simplitatea și eleganța fac casă bună împreună.

De regulă, pentru baie, preferințele se îndreaptă către stilul clasic, contemporan, industrial, vintage ori modern, dar tu poți alege orice consideri că ți se potrivește.

Mobila baie moderna

Deși este greu de respectat, este vital să nu te abați prea mult de la această regulă. Da, știm și noi că atunci când avem de a face cu amenajarea unei camere apar mereu cheltuieli neprevăzute, dar pe cât posibil, stabilește un buget REALIST de la bun început, și nu te îndepărta prea mult de la el. Trebuie să știi când să te oprești, pentru că în caz contrar ești tentat să cheltuiești mult și fără rost, pe niște piese de mobilier sau decorațiuni care nu prea își au locul acolo.

Acestea au rost recomandările noastre în ceea ce privește alegerea mobilierului de baie. Acum, ești puțin mai pregătit și știm că te vei descurca de minune!

Mobilier baie clasic