Blog Mobila dormitor clasic Top 5 brand-uri italiene cu mobilier clasic de lux

Top 5 brand-uri italiene cu mobilier clasic de lux

Când vine vorba de interioare clasice de lux, cu mobilier clasic de lux, nimic nu întrece design-ul italian. Calitatea materialelor folosite de italieni, stilul curat și versatilitatea cuceresc pe oricine dornic de unicitate și lux. Mobilierul ce poartă semnătura brand-urilor celebre satisface orice exigență, gust și stil, adresându-se, îndeosebi, celor interesați de funcționalitate, design și mult rafinament. Următoarele cinci brand-uri italiene sunt dedicate tuturor iubitorilor stilului clasic italian din România, celor pasionați deopotrivă de confort, unicitate și excelență.

1. Francesco Pasi – Un stil care vine din tradiție

Compania a luat naștere în anul 1975, încă de atunci începând să devină cunoscută la nivel mondial pentru dedicarea sa totală asupra calității și celor mai performante metode de fabricație.

Brand-ul cu mobilier de lux garantează unicitatea mobilierului dumneavoastră, a cărui valoare și calitate sunt ridicate la rangul de artă datorită modalității de lucru dobândite atât prin tradiție, cât și prin atenția la detalii în ceea ce privește stilul clasic de lux. Liniile de colecție Francesco Pasi, inspirate de stilul clasic italian, sunt cele care cuceresc pe loc orice client, datorită originalității mobilierului din lemn de cea mai bună calitate.

De fapt, despre stilul Francesco Pași putem afirma cu tărie că reprezintă o adevărată declarație a unicității, care, grație studierii amănunțite asupra liniilor mobilierului, atenției la detalii și pasiunii infinite pentru prelucrarea lemnului, oferă publicului său adevărate opere de artă ce vorbesc de la sine prin frumusețea lor atemporală.

2. Mobili Avenanti - Din dragoste pentru cultură

În cei peste 150 de ani de activitate, brand-ul Mobili Avenanti s-a bucurat de o dezvoltare continuă, fără a-și pierde valorile de bază, printre care, stilul clasic, tradițional. An de an, compania și-a dezvoltat cunoștințele în materie de fabricare și competențe unice care au culminat în cele din urmă cu brand-ul de lux de mobilier clasic din prezent, cunoscut drept lider în această industrie.

Proiectat și fabricat în Italia, mobilierul clasic de lux de la Mobili Avenanti pune un accent deosebit asupra comunicării culturii și stilului italian prin creații exclusive, realizate din lemn de cea mai bună calitate. Pasiunea, munca și măiestria sunt, pentru brand, instrumentele cu rol esențial în dezvoltarea ideilor și implementarea lor cu succes în orice piesă de mobilier clasic de lux.

3. Meteora Tracce – Concept de frumusețe

Înființată în 1960, în inima Toscanei, Meteora a devenit în prezent lider pe piața internațională a mobilierului clasic de lux. Piesele de mobilier foarte valoroase și rafinate produse dintotdeauna de companie îndeplinesc întru totul rigorile stilului clasic, precum simetria (care primează) și echilibrul perfect, trecând cu succes proba timpului. Prin tehnica meșteșugărească, creativă și specializată, brand-ul italian Meteora Tracce este capabil să perceapă și să anticipeze tendințele pieței prin fabricarea continua de noi piese de mobilier care să dureze cât o viață.

Compania se axează pe fabricarea mobilierului cu un nivel ridicat de confort, precum canapele, scaune, etc., de diferite ergonomii, pentru o mai bună funcționalitate. Producătorul combină, în produsele sale, stilul clasic modern cu cel luxuriant, caracterizat, de altfel, prin linii curate și romantice. Nuanțele deschise folosite în colecții completează perfect atmosfera confortabilă a living-ului, sufrageriei sau dormitorului dumneavoastră, iar utilizarea materialelor ecologice, naturale, vă va permite să uitați pentru totdeauna de reacțiile alergice neplăcute.

4. Giusti Portos – Opere de artă unice

Fabrica italiană Giusti Portos a fost înființată în 1960, în Toscana. În prezent, brand-ul este cunoscut pentru calitatea mobilierului destinat sufrageriei, living-ului, dormitorului, precum și pentru lămpile și accesoriile de lux (oglinzi, candelabre, perdele, etc.).

Ceea ce este cu adevărat de lăudat este faptul că aici, ponderea muncii manuale în producția de mobilă este de 80% - asta înseamnă că aproape fiecare piesă de mobilier este o creație unică. De altfel, fabrica este renumită pentru vechile tehnici artizanale de forjare a fierului și alamei.

Cât despre piesele metalice, putem spune că sunt acoperite cu un compus special pentru a crea acel efect de patină și „tocituri” ce conferă mobilierului un aspect clasic, vechi, sofisticat. La fabricarea pieselor de mobilier Giusti Portos sunt folosite numai materiale de cea mai înaltă calitate – lemn rar, metal forjat, alamă, sticlă, stofă, piele – iar produsele cu rol decorativ sunt însoțite de modele sculptate și pictate manual cu foiță de aur și argint.

Giusti Portos impresionează prin colecția variată de mobilier clasic de lux – paturi cu tăblii elegante, noptiere lucrate manual, lămpi de masă elegante și scaune mici, confortabile.

5. Vimercati Meda - Mobilier clasic de lux, realizat manual doar în Italia

Luxul, eleganţa și rafinamentul sunt conceptele la baza cărora stau toate creațiile Vimercati - producător italian de mobilier tradițional. Specializat în producția de mobilier clasic realizat în întregime în Italia, brand-ul de lux realizează cu rigurozitate printre cele mai căutate piese de mobilier clasic. Totul, prin producție artizanală.

Aici, mobilierul de lux este recunoscut și apreciat pentru piesele sculptate, finisajele în aur și încrustate – toate lucrate manual. Atenția la detalii și rafinamentul finisajelor sunt caracteristici specifice mobilierului de lux fabricat în Italia, ce poartă semnătura Vimercati, măiestria și unicitatea fiind punctul său forte.

Mobilierul clasic Vimercati este inspirat din cele mai deosebite piese de mobilier, piese expuse cu mândrie în cele mai spectaculoase conace și în palate din Europa, respectând întru totul tradiția artei prelucrării mobilierului clasic fabricat în Italia, realizat manual doar de către meşteri cu experienţă dovedită.