Blog Mobila dormitor clasic Sfaturi amenajare dormitor cu mobilier clasic italian

Sfaturi amenajare dormitor cu mobilier clasic italian

Eleganţă îmbinată cu simplitate, simetria elementelor de decor, atemporalitate și durabilitate. Sunt trăsături definitorii ale mobilierului italian clasic, integrat într-o locuință cu stil. Pentru amenajarea dormitorului cu mobilier clasic italian, ține cont ca fiecare element să respecte simetria specifică acestui stil, care, într-un final, va da camerei tale un aspect estetic plăcut, clasic, primitor, și funcționalitate maximă.

Paleta cromatică caracteristică stilului clasic italian

Aici, nuanțele folosite trebuie să fie calde sau neutre, predominant fiind albul, dar și nuanțele pastel precum oliv, bej, crem, cărămiziu, galben pal, fildeș, chiar și accente de auriu sau gri, pentru o atmosferă cât mai primitoare și caldă.

Poți utiliza și nuanțe de maro, însă, cu măsură, deoarece exagerarea ar putea da spațiului un aer sumbru. Ce mai poți aduce în completare unui mobilier clasic italian? Candelabre și lămpi din material textil, tablouri neapărat înrămate, oglinzi supradimensionate, dar și covoare mari așezate sub pat.

Dormitor cu mobilier clasic italian

Mobilierul dormitorului în stil italian este funcțional, confortabil și rafinat. Este un stil care are nevoie de un interior spațios și care implică un echilibru perfect între texturi, imprimeuri și paleta de culori. Se folosesc doar finisaje scumpe și de înaltă calitate - lemn, piatră, metale nobile, marmură - se renunţă la detalii inutile, iar spațiul devine din ce în ce mai practic.

La ferestre, poți opta pentru perdele și draperii confecționate din materiale bogate, sofisticate, eventual, cu un imprimeu discret, în acelaşi ton cu elementele din dormitor, aici fiind preferate mătasea și catifeaua, iar ca elemente decorative îți poți îndrepta atenția către cordoane cu franjuri și ciucuri care completează cu succes ansamblul amenajării.

Dar să începem cu începutul.

Patul, piesa centrală din orice dormitor

„Estetica inedită a paturilor specifice stilului italian contruiesc, parcă, o punte între trecut și prezent. Paturile tapițate și cele din lemn traforat sunt specifice stilului clasic italian, aici, sculptura sau tapițeria bogată fiind elementele principale.”

Paturile tapițate de lux se bucură de popularitate dintotdeauna, subliniind predilecția pentru calitate și bun-gust. Mai elegante decât cele simple și mult mai comode, acestea vin cu o tapițerie de calitate, confecționată din materiale nobile precum catifea, satin, mătase ori materiale din fibre naturale ce îți oferă o vastă posibilitate de a alege dintr-o paletă de combinații de tonuri și subtonuri care creează un efect atemporal de lux.

Alege modele de pe Mobila Italia

Paturile din lemn traforat, realizate din materiale premium, definesc decorul dormitorului, fiind caracterizate, de asemenea, prin stilul clasic italian și foarte elegant. Sunt piese durabile și versatile pentru amenajarea dormitorului tău, decorând peretele gol din spatele patului și transformându-se într-un artificiu decorativ important în întreaga atmosferă a camerei.

Paturile în stil clasic italian pot constitui și un excelent element de legătură al oricărui dormitor, mai ales atunci când sunt în aceeași culoare cu alte elemente din compoziția acestuia. Pentru un plus de confort, le poți adăuga o banchetă pentru dormitor ce îi va conferi camerei un aer clasic, de lux.

Noptierele și dressing-ul, în ton cu patul

„Patul înalt, accesorizat cu o tăblie tapițată sau din lemn traforat conferă întregului dormitor un aspect clasic deosebit. Indiferent de mobilierul ales, pentru a crea un stil cu adevărat italian, trebuie să ai noptiere amplasate pe ambele părți ale patului din dormitor, o măsuță de cafea, scaune sau fotolii supradimensionate, și, bineînțeles, un dulap.”

Noptierele din lemn masiv, cu un design minimalist, sunt ideale pentru un dormitor în stil clasic italian, cu atât mai mult cu cât ele sunt alese în funcție de modelul patului. Spre exemplu, pentru un dormitor în alb, poți opta pentru un pas imens, alb, cu inserții decorative pe tăblia de la cap, precum și pentru două noptiere pe alb, cu aceleași modele. La toate aceastea, se adaugă și un șifonier dressing în același stil și tonuri, care să acopere pereții dormitorului.

Toate acestea, fără a sacrifica funcționalitatea pentru a favoriza aspectul.

Comodă simplă pentru pat și spațiu de make-up

„Optează pentru piese de mobilier clasice echilibrate și acordă, totodată, o atenție deosebită proporțiilor. Deși totul ține, în principal, de preferințele tale în materie de design, funcționalitatea fiecărei piese de mobilă din dormitor nu trebuie neglijată.”

Totul trebuie să fie simetric, unitar și cu proporții echilibrate. Și pentru că stilul italian clasic este cunoscut pentru luxul, rafinamentul și eleganţa sa, printre piesele de mobilier nelipsite dintr-un dormitor trebuie să se regăsească o comodă simplă pentru pat sau una de make-up, în nuanțele şifonierului tip dressing, precum și câteva fotolii de mari dimensiuni. Asta, dacă spațiul o permite. Măsuța cu oglindă pentru make-up este opțională, chiar dacă ar putea reprezenta acea notă finală pentru un dormitor complet mobilat, cu mobilier clasic italian, elegant și extrem de practic.

Mobilier clasic italian, mereu în tendințe!

Mobilierul italian pentru dormitor nu se demodează, nu este afectat de trend-urile sezoniere, rezultatul constând în spații elegante în care confortul este, fără doar și poate, un element esențial. O mobilă clasică italiană pentru dormitor va fi întotdeauna o investiție pe termen lung, păstrându-și calitățile estetice și practice de-a lungul timpului. Caracterul nobil ce transformă întreaga încăpere într-un dormitor regal și mobilierul masiv cu accesorii aurite sau elemente decorative sculptate, ca de altfel, cromatica extrem de primitoare, sunt doar câteva dintre elementele de efect ale stilului italian clasic.

Colecțiile italiene de mobilier, cu piese de mobilier realizate într-un stil tradițional și unic, reprezintă design-ul clasic ce introduce elementele de lux complet funcționale în orice locuință. Așadar, dacă spațiul îți permite, alege pentru dormitorul tău mobilier clasic italian și creează un stil aparte locului în care îți găsești liniștea!