Blog Mobila Dormitor Idei amenajari interioare dormitoare cu mobila italiana de lux

Idei amenajari interioare dormitoare cu mobila italiana de lux

După mai multe ”ședințe de familie”, ai ajuns la concluzia că un pat tapițat este alegerea ideală pentru a fi siguri că spațiul destinat relaxării și odihnei este cel mai bun. Acum însă, când vine vorba de achiziționarea lui, simți că lucrurile se complică. Sunt multe modele pe piață, așa că alegerea lui este destul de dificilă. Nu-ți face griji, suntem aici să îți venim în ajutor, astfel încât tu să alegi cel mai bun pat tapițat.

Cea mai bună opțiune pentru dormitorul matrimonial

Toți specialiștii în mobilier îți vor spune că un pat tapițat este cea mai bună alegere. Pe lângă faptul că este foarte confortabil, are un potențial estetic deosebit. Pe Mobila Italia Nobili Design vei găsi exact ceea ce dorești, într-o varietate mare de culori și texturi, iar calitatea materialelor folosite este cea mai bună. Poveștile prind viață cu noul tău pat tapițat de la Nobili Design, și nu vei regreta niciodată alegerea făcută.

 

Tipuri de pat tapițat

Poate că alegerea unui pat tapițat părea ceva ușor, cel puțin la prima vedere. Ce poate fi așa complicat? E doar un pat tapițat și atât. Cam așa ai gândit și tu până în momentul în care ai aflat că sunt mai multe tipuri de pat tapițat. De aceea, îți prezentăm câteva tipuri de pat tapițat, cele mai populare, pentru ca tu să îl alegi pe cel potrivit ție.

Pat tapițat tip divan

Este patul tapițat cu cea mai simplă structură. Cadrul de lemn este cel care formează un model de cutie, peste care se așează salteaua. Avem de a face cu două opțiuni: cu arcuri sau fără. Recomandarea noastră este cel cu arcuri, deoarece ai parte de un suport mai bun, și din acest motiv este mai confortabil. Din păcate, și ceva mai scump.

Pat tapițat cu somieră

Este cel mai apreciat, în primul rând pentru că este destul de confortabil, ceea ce te face să te odihnești bine, iar somiera este foarte aerisită, ceea ce înseamnă o bună ventilație. În acest fel, durata de viață a saltelei este mult mai mare, ceea ce înseamnă că te vei bucura de patul tău tapițat o bună perioadă.

Pat tapițat cu depozitare

Dacă dormitorul în care intenționezi să montezi patul tapițat nu stă foarte bine la capitolul spațiu, atunci acest model este ideal pentru tine. Este prevăzut cu o somieră rabatabilă, care poate deveni cu ușurință un spațiu excelent de depozitare pentru lenjeria de pat sau orice altceva vrei tu.

O variantă mai modernă a acestui tip de pat tapițat este cel cu sertare, amplasate pe marginile bazei patului. În schimb, dacă sertarele care sunt amplasate la capetele patului, acestea pot fi folosite și pe post de noptieră.

Pat tapițat tip scoica

După cum probabil ți-ai dat seama din denumirea lui, acest pat seamănă cu o sanie. Cadrul de pat aduce drept bonus o tăblie demnă de luat în seamă, dar iată că mai avem de a face cu o tăblie, nu la fel de impunătoare, și la capătul celălalt. Specialiștii în amenajări interioare îl preferă deoarece poate fi integrat cu ușurință indiferent de stilul în care alegi să decorezi camera, și se pretează oricărui tip de tapițerie.

Cu toate acestea, deși este considerat patul tapițat ideal, are și unele dezavantaje. Astfel, cei foarte înalți găsesc destul de greu un pat pe dimensiunile lor. De asemenea, este dificil de de mutat deoarece cadrul este făcut din lemn masiv de cele mai multe ori. Din acest motiv este și ceva mai scump.

Pat tapițat cu platformă

Da, nu mai sunt chiar atât de moderne, dar cu toate acestea sunt încă populare. Ceva mai aproape de pardoseală față de modelele clasice, acest tip de paturi nu au tăblie sau picioare. Principalul lor avantaj ar fi că oferă camerei o idee de mai mult spațiu și, în funcție de imaginația sau preferința fiecăruia, se încadrează perfect atât într-un decor tradițional, cât și unuia modern.

Acum, că ai aflat tipurile de pat tapițat, tu spre care ți-ai îndrepta atenția?

Descopera si colectia de Canapele si Coltare moderne Living

Pret paturi tapitate dormitor