Blog Dormitor Cum alegi șifonierul pentru dormitor

Cum alegi șifonierul pentru dormitor

Dormitorul este, alături de bucătărie, una dintre cele mai importante camere ale locuinței. Este și normal dacă stai și te gândești că este un spațiu unde te relaxezi după o zi plină, unde te odihnești, și de aceea amenajarea corectă a acestuia este extrem de important!

În amenajarea dormitorului tău trebuie să ții cont de cele trei recomandări ale specialiștilor în amenajări interioare: confort, utilitate și stil. Pentru a îndeplini aceste cerințe este nevoie ca piesele de mobilier pentru această cameră să fie alese cu maximum de responsabilitate.

 

Model sifonier dormitor matrimonial
Amenajari interioare dormitor cu mobila italiana New Deco
Sifonier dormitor cu 2 usi Meteora Italia
Detaliu finisaje sifonier dormitor clasic

Șifonierul, nelipsit într-un dormitor

Sunt două piese de mobilier care nu lipsesc în niciun dormitor, respectiv patul și șifonierul. Acesta din urmă are o mare importanță, deoarece este un bun spațiu de depozitare. Alegerea trebuie să se îndrepte către unul încăpător, compartimentat astfel încât hainele să poată fi organizate în mai multe feluri. Dar, mai bine, hai să detaliem un pic despre cum ar trebui făcută alegerea șifonierului.

Consultanta amenajari interioare cu mobila italiana

După cum spuneam mai sus, șifonierul este una dintre piesele centrale ale dormitorului. Cu siguranță acesta nu lipsește, pentru că fiecare dintre noi are multe haine și niciodată, spațiu suficient pentru a le depozita pe toate. Reprezentantele sexului frumos cunosc cel mai bine această problemă, dar cu toate acestea, continuă să cumpere, pentru că ”niciodată nu poți spune că ai prea multe haine”, nu-i așa?

Multe spații de depozitare 

Prin urmare, pentru a avea suficient spațiu pentru haine, șifonierul trebuie unul de calitate, încăpător, cu multe spații de organizare și depozitare. O alegere potrivită este o astfel de piesă de mobilier de la Nobili Design, unde nu doar că aceste criterii practice sunt îndeplinite, ci și cele estetice. Vei găsi cu siguranță dulapuri care îți vor aminti de poveștile cu prinți și prințese, cu finisaje realizate manual, astfel că șifonierul tău va fi cu mult mai mult decât o simplă piesă de mobilier destinată depozitării hainelor.

Dimensiunea șifonierului

Da, știm îl vrei pe cel mai mare, dar din păcate, spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este chiar atât de generos. De aceea, stabilește în mod corect spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru șifonier. Pentru aceasta, măsoară distanța de la tavan la podea, cea disponibilă între pereții care vor delimita șifonierul și distanța dintre dulap și celelalte obiecte de mobilier, din apropiere. Nu neglija nici ferestrele și ușile, care ar putea bloca accesul la șifonier.

Funcționalitatea sifonierului

Funcționalitatea unui șifonier este, din nou, un criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi un șifoner. Prin urmare, șifonierul perfect trebuie să fie unul cu compartimente dintre cele mai diverse, care să permită depozitarea hainelor și chiar a accesoriilor, în funcție de nevoi și preferințe.

Ai nevoie de unul care să aibă atât spații pentru umerașe, cât și sertare sau rafturi, unde să mai poți depozita câte ceva. Acesta este alegerea perfectă. Poți folosi unul dintre sertare pentru depozitarea lenjeriei, de corp sau de pat, a șosetelor, sau orice consideri tu că trebuie să se afle în șifonierul tău. Tu alegi!

Compartimentarea sifonierului

În magazinele de mobilă există o ofertă generoasă de șifoniere, compartimentate diferit: cu o ușă, două, trei, sau chiar mai multe. Evident, cele cu o singură ușă, cele de tip ”soldat”, sunt rezervate spațiilor mici.

Dacă însă stai mai bine la capitolul spațiu, unul în două sau chiar trei uși este perfect. Evident, vei avea la dispoziție mai mult spațiu pentru depozitarea hainelor, iar garderoba ta va fi și mai bine organizată.

Acestea au fost recomandările noastre practice în ceea ce privește alegerea unui șifonier. Partea estetică o lăsăm în sarcina ta, și știm că vei face o alegere bună!

 

Sifonier alb cu 2 usi din lemn Italia
Mobila italiana dormitoare