Blog Dormitor Cele mai interesante stiluri pentru amenajat dormitorul

Cele mai interesante stiluri pentru amenajat dormitorul

Dormitorul este acea încăpere din casă destinată relaxării și odihnei. Este și normal să dorești să ți-l amenajezi după bunul plac. Din păcate, din necunoștință de cauză, de multe ori dormitorul devine un adevărat spațiu de depozitare pentru toate ideile noastre de amenajări interioare. Poate că pare o comparație exagerată, dar te asigurăm că nu e deloc așa.

 

De ce sa alegi dormitoare clasice?

Descopera in categoria Francesco Pasi dormitoare clasice italiene din lemn natur cu finisaje realizate manula de cei mai buni mesteri artizani din Italia.

Piese masive de mobilier, aranjate oarecum alandala, doar ”ca să intre”, o mulțime de suveniruri care sufocă spațiul și așa insuficient, sunt argumente suficiente pentru a înțelege ce vrem să spunem. De aceea, poate părea dur, dar este timpul să spui STOP și să îi oferi dormitorului tău o nouă înfățișare.

Dormitorul trebuie să te reprezinte

Specialiștii în design interior sunt de părere că atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului, trebuie să ții cont și de personalitatea ta, dar fără să aglomerezi inutil un spațiu nu prea generos. Timpul pe care îl petreci aici, atmosfera care vrei să ”respire” din cameră, sunt alte criterii după care alegi să îți aranjezi dormitorul.

Dacă nu prea știi ce să faci, nu-ți face griji, avem noi câteva sugestii pentru tine. Îți vom prezenta mai multe stiluri de amenajat dormitorul, iar tu îl poți alege pe cel care te reprezintă cel mai bine.

Dormitorul modern italian

Majoritatea oamenilor preferă stilul modern atunci când vine vorba de amenajarea unei camere. Este și normal, dacă stai și te gândești, pentru că stilul modern este unul caracterizat, în același timp, de simplitate și eleganță. Culorile pe care le poți folosi sunt în număr mare, iar liniile simple ale pieselor de mobilier sunt ușor de recunoscut și încadrat în spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Metal, sticlă, oțel, sunt cele trei materiale folosite mult în stilul modern, iar rezultatul final este unul aparte, care ar putea fi pe placul tău, dacă nu ești genul care adoră să fie înconjurat de cât mai multe obiecte decorative.

Dormitoare stil contemporan

Dacă alegi stilul contemporan pentru dormitorul tău, atunci ai nevoie să îndeplinești două cerințe: geometrie și simplitate. Patul nu va fi unul înalt, și nici piesele de mobilier care îl înconjoară. De regulă, cromatica stilului contemporan este una simplă: alb, negru și combinația dintre ele. Totuși, această ”monotonie” a culorilor este spartă de anumite nuanțe puternice. Ca și la stilul modern, metalul nu trebuie să îți lipsească, dar nu credem să fie vreo problemă.

Dormitorul de lux, elegant

Dacă ideea de simplitate dusă oarecum la extrem nu este pe placul tău, atunci cu siguranță cel de lux, elegant, te va cuceri din prima. Aspectul unui astfel de dormitor nu este deloc ”cuminte”: pereții vor fi albi sau gri deschis, iar mobilierul va fi îmbogățit cu nuanțe de argintiu și auriu.

Dacă vrei să găsești mobilierul perfect pentru dormitorul tău de lux, atunci îți sugerăm să apelezi la Nobili Design. Vei fi cucerit de frumusețea, calitatea, detaliile, finisajele acestora, care se vor potrivi perfect cu ceea ce îți dorești. Completează mobilierul de aici cu niște draperii groase, un covor pufos, niște veioze cu abajur, și nu uita de oglinda cu o ramă potrivită, amplasată pe unul dintre pereți.

Puțin romantism, cu stilul vintage

Ești genul romantic? Atunci probabil că stilul vintage este cel mai potrivit pentru dormitorul tău. Poți să îi oferi acestei camere look-ul dorit mai simplu decât ai crede prima dată. Ai nevoie de niște lenjerii de pat cu modele de epocă, piesele de mobilier să fie înnobilate cu niște sculpture în lemn, iar unele broderii nu trebuie să îți lipsească. Un pat din fier forjat, și eventual o mobilă de culoare albă completează frumos un dormitor amenajat în stil vintage.

Te-ai decis? Care este stilul în care îți vei amenaja dormitorul?

Dormitoare clasice italiene