Blog Canapele clasice De ce să alegi canapele clasice în living atunci când amenajezi o vilă de lux?

De ce să alegi canapele clasice în living atunci când amenajezi o vilă de lux?

Despre living se spune că dă tonul amenajării interioare a întregii locuințe, fiind spațiul în care ne manifestăm pasiunea pentru estetică și funcționalitate. În cazul unei vile de lux, unde dimensiunea spațiului nu este, de obicei, o problemă, poți decora living-ul după reguli mai puțin stricte. Și cum canapeaua este una dintre piesele de mobilier esențiale într-o asemenea încăpere și cu dimensiunile cele mai importante, ea trebuie să fie plasată în locul care atrage atenția în cameră prima dată.

Avantajele oferite de canapele clasice în living

Canapeaua clasică este o piesă importantă de mobilă în casă, deoarece, la finalul zilei, te relaxezi pe ea. În plus, ea îmbină perfect cele două calități esențiale: aspect și confort. De ce un model clasic? Pentru că sunt cele mai simple modele din care poți alege, dar și cele mai practice, întrucât, indiferent de formă sau mărime, ele sunt ușor de integrat, mai ales într-o vilă cu spații generoase. Pentru un living mare, care îți permite să te „joci” cu piesele de mobilier, cel mai bine se potrivesc canapelele clasice, mari, din piele naturală sau stofă, dar cu linii simple, astfel încât spațiul să nu fie încărcat și irosit.

Poți alege canapele de două, trei sau patru persoane, care sunt suficient de încăpătoare și ideale pentru camerele de zi spațioase, în special dacă sunt utilizate în combinație cu o altă canapea mai mică sau un fotoliu. De asemenea, în camerele spațioase, canapeaua poate fi așezată în jurul măsuței de cafea (de preferat, din lemn închis la culoare), astfel încât să creezi suficient loc.

Model canapea living clasic Roma

Canapea living clasic Amalfi

Colţarele, o variantă mai complexă a canapelelor clasice în living

Canapelele sau colţarele modulare ori interschimbabile vin cu un mare avantaj: pot fi reamenajate sau recompuse în funcție de spațiul disponibil din cameră și nevoi. De regulă, colţarele sunt cele care sunt formate din mai multe părți, și mai puțin canapelele clasice, însă există și câteva modele de canapele modulare.

Funcționalitatea și utilitatea pe care o au colţarele în living le transformă într-o alternativă excelentă a canapelelor clasice. Forma acestor piese de mobilier îți permite utilizarea atât în șezut, cât și pe post de pat, datorită laturii mai lungi prin care ai o poziție mai confortabilă.

Poți opta pentru un colțar în formă de „L”, care se poate transforma în pat. Pentru un living mare, merită să investești într-un colțar modular mare ori într-un set format dintr-o canapea pentru trei sau 4 persoane, o canapea cu două locuri și un fotoliu. În acest mod, vei avea suficiente locuri disponibile pentru oaspeții tăi și vei putea amenaja mobilierul din living în funcție de preferințele tale.

Canapeaua extensibilă bună și de calitate este soluția perfectă prin care poți acoperi nevoile obișnuite de pe timpul zilei, cât și pentru soluționarea problemei ca spațiu de dormit. Ea îndeplinește cu succes funcțiile unei canapele obișnuite, având, totodată, și atribuțiile unui pat.

Descopera modele prezentate pe Mobila Italia Nobili Design

În plus, colțarul interschimbabil sau modular îți oferă posibilitatea de a reorganiza cel puțin părțile laterale, astfel încât să îl poți utiliza în funcție de preferințe, nevoi și spațiul disponibil în încăpere. Să nu uităm de cadrul unei canapele clasice sau al colţarului, care le influențează rezistența, durabilitatea și calitatea. Prin urmare, optează pentru canapele care au cadrul confecționat din materiale solide și rezistente, precum cele din lemn sau din metal.

Unde să pui canapeaua în living?

Trebuie să fii foarte atent/ă atunci când îți alegi această piesă de mobilier. Pentru că, pe lângă rolul estetic pe care îl are în decorarea camerei, canapeaua mai are un rol important, și anume, acela de a contribui la confortul tău.

Așadar:

• Plasează canapeaua vis-a-vis de alte elemente masive, pentru a-ți asigura un echilibru vizual și pentru a nu încărca aspectul unui living spațios.

• Pentru că vorbim de o vilă, canapeaua va fi și ea de mari dimensiuni. Prin urmare, este important să ții cont de traficul din cameră, pentru a nu bloca căile de acces către alte zone importante din încăpere.

• Pentru o încăpere confortabilă din toate punctele de vedere, așează canapeaua la distanță de perete.

Astfel, vei crea lejeritate atât din punct de vedere vizual, cât și funcțional. Pentru un efect de echilibru, poți alege două canapele mai mici, așezate una în fața celeilalte.

• Poți opta și pentru canapele din mai multe secțiuni, pe care să le plasezi într-un colț al livig-ului, chiar lângă perete, astfel încât să reprezinte cu succes spațiul ce delimitează o încăpere de alta.

Ţesături, modele şi culori pentru canapele clasice în living

Pentru o atmosferă cu adevărat clasică în living-ul tău, alege texturi și modele de tip jacquard sau brocard, modele imprimate pe mătase sau devore, optând, totodată, pentru accesorii cât mai rafinate, specifice unor canapele clasice, precum franjuri, ciucuri, butoni din material textil sau metalici.

În ceea ce privește materialele pentru canapele, la amenajarea unei vile de lux, sfaturile oferite de designeri de interior se îndreaptă către catifea, stofă, mătase, materiale pluşate, piele naturală prezentata pe NikyDecor.

Care sunt culorile potrivite?

În funcție de stilul camerei în care va fi amplasată canapeaua care, la rândul ei, trebuie să fie în armonie cu mobilierul, draperiile și covorul din living. Nuanțele care denotă o atmosferă clasică și rafinată sunt cele de bej, crem, gri, verde măsliniu, bronz, maron, negru.

Atât canapeaua, cât și fotoliile pot fi decorate cu perne din țesături rafinate și plăcute la atingere, așa cum sunt cele din catifea, bumbac, țesătură Jacquard - cu imprimeuri florale și în diverse nuanțe pale.