Blog Canapele clasice Canapele clasice pentru living: modele, mărimi și culori în tendințe

Canapele clasice pentru living: modele, mărimi și culori în tendințe

Pare atât de ușor să găsești canapeaua clasică potrivită pentru livingul tău. În realitate, modelele sunt extrem de variate din punct de vedere estetic și calitativ, astfel încât decizia de cumpărare poate deveni una destul de dificilă. Pentru a face o alegere inspirată trebuie mai întâi să acorzi o atenție deosebită unui aspect extrem de important: calitatea. Pe lângă aceasta, accesoriile de lux artizanale sunt, fără îndoială, o opțiune de luat în calcul. Astfel, ai siguranța că toate caracteristicile care definesc stilul clasic sunt adecvate și calitatea realizării lor este una fiabilă. Cu atât mai mult, realizarea lor de către meșteri artizani experți va transforma ocolectie de canapele clasice într-o piesă cu o valoare unică.Mobila Italia Nobili Design ți-a pregătit un ghid a celor mai importante aspecte de care să ții cont atunci când alegi canapeaua potrivită pentru sufrageria ta clasică.

Cum alegi mărimea unei canapele clasice?

Canapelele mici au un impact mare asupra unui spațiu redus. Astfel, dacă livingul este unul mic, o canapea clasică de 2 sau 3 persoane e potrivită pentru o crea un ambient elegant și cald. Totodată, ar trebui să optezi pentru o canapea cu picioare astfel încât podeaua să rămână aerisită și spațioasă. În același timp, nu ar trebui să alegi o canapea foarte înaltă care să secționeze înălțimea livingului. Optează pentru o variantă clasică reprezentativă care să se integreze perfect cu dimensiunile spațiului de care dispui. Stilul clasic îți oferă multe modele care se pliază pe spațiile mici, cu picioare scurte din lemn vopsit sau din metal și cu un design aerisit și elegant. Pe lângă dimeniuni, va trebui să ai în vedere și un alt aspect: culoarea. Spațiile restrânse nu permit prea multă creativitate, însă există câteva soluții ingenioase pe care le poți adopta cu succes. Optează pentru nuanțe deschise, fără contraste prea mari de culoare și pentru materiale cu modele și texturi discrete. O canapea tapițată din stofă cu model elegant, în nuanțe derivate de alb e o alegere practică și la îndemâna oricui.

Modele de canapele clasice

Atunci când alegi modelul pentru canapea va trebui să ai în vedere 2 aspecte: preferințele personale și spațiul disponibil. Unii designeri profesioniști te-ar putea sfătui să alegi canapeaua și în funcție de utilitatea sa practică. Dacă iei în considerare toate aceste trucuri vei obține o soluție elegantă și practică pentru livingul tău. Legat de spațiul disponibil, canapelele clasice mari, de 3 sau 4 persoane se pretează cel mai bine livingurilor spațioase. În plus, aici poți alege modele curbate, tip colțar sau în formă de L care să pună în valoare întregul spațiu. Poți opta la fel de bine și pentru canapele clasice italiene cu accesorii decorative elegante care să amplifice caracterul clasic al piesei de mobilier alese. Dacă vrei să obții un design echilibrat în proporții poți alege și o canapea modulară. Aceasta integrează atât aspectele definitorii clasice, cât și funcționalitatea. În cazul în care ai oaspeți care îți trec des pragul, aceștia se vor simți confortabil și veți putea purta discuții destinse și relaxante pe o canapea care îți permite să te bucuri de confort și spațiu.

Ce aspecte trebuie să iei în considerare?

Culorile și materialele preferate pentru canapelele clasice

Pentru a aduce cât mai mult din atmosfera clasică în livingul tău, e nevoie să urmezi câteva sfaturi de design. Atât culorile, cât și materialele și modelele aferente trebuie să creeze o armonie vizuală distinsă. Cele mai îndrăgite materiale ale producătorilor clasici de mobilă sunt catifeaua, mătasea, stofa, materialele plușate și pielea naturală sau pielea ecologică. Pe lângă toate acestea textura și modelele alese au un cuvânt greu de spus. Se poate observa o predilecție a marilor artizani clasici pentru țesături de tip jacquard sau brocard, modele devore sau modele imprimate pe mătase și multe accesorii rafinate precum ciucuri, franjuri și butoni metalici sau din material textil. În ceea ce privește culorile, gama este una extrem de largă. De la nuanțe calde de alb și crem până la contraste extravagante de negru și argintiu, toate denotă o atmosferă clasică și rafinată. Toate aceste elemente pot fi alese în funcție de gusturile tale, însă va trebui să ții cont să se asorteze și cu celelalte piese de mobilier și accesorii din livingul tău.

Mobila Italia Nobili Design îți pune la dispoziție o gamă extrem de variată de canapele clasice de calitate. Poți alege și personaliza orice canapea din colecția noastră, astfel încât să te bucuri de un produs de mobilier unic, personalizat și extrem de durabil.