Blog Canapele moderne living Canapele moderne pentru living: modele și culori în tendințe

Canapele moderne pentru living: modele și culori în tendințe

Stilul modern de viață este unul nonconformist ce se axează în principal pe a crea cât mai multe momente pozitive și frumoase. Astfel, starea ta de bine este una prioritară, de care trebuie să ții mereu cont atunci când faci anumite alegeri. În aceeași manieră, și designul modern de mobilier a adus în prim plan confortul și starea de bine a clienților astfel încât comoditatea și funcționalitatea să primeze. De la un aspect practic și ușor de integrat în orice locuință, la spații extra de depozitare și o calitate deosebită, canapelele moderne includ foarte multe funcționalități estetice și practice de care te poți bucura. Așa că, pentru a fi sigur că ai ales canapeaua potrivită unor nevoi moderne și aflate în continuă mișcare, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere.

Canapele mici pentru spații confortabile

Într-un living mic, o canapea modernă de 2 persoane mărește confortul și spațiul disponibil. Dacă vrei să realizezi o amenajare practică cu accente moderne, e recomandat să optezi pentru o canapea funcțională, de dimensiuni reduse, care să îți permită să creezi culoare aerisite și să aduci puțină căldură și intimitate în sufrageria ta. Spațiile mici sunt adesea recunoscute pentru gradul crescut de confort dar și pentru nota familiară și caldă, așa că o canapea va trebui să reprezinte întocmai aceste aspecte. În plus, pentru o latură mai rafinată de amenajare, poți să ai în vedere canapelele tapițate din materiale puțin mai premium. Aici ne referim la stofă, piele naturală, catifea sau chiar material plușat. În ceea ce privește textura și elementele decorative alegerea va trebui să fie specială pentru a evidenția subtil anumite elemente de contrast. Ai la dispoziție butoni metalici sau din material, accesorii metalice decorative pentru cotiere sau piciorușe metalice sau din lemn pentru susținere. Însă, pentru spațiile reduse, specialiștii in design interior nu recomandă să optezi pentru piese de mobilier foarte decorate, pentru a menține linia simplă de design și un aspect aerisit și modern al livingului.

Canapelele extensibile amplifică gradul de confort

Pentru a te bucura de un confort cât mai intens în spațiile mari, e nevoie de o canapea cât mai încăpătoare. Indiferent că este vorba de un cuplu tânăr sau de o familie mare, o canapea extensibilă este mereu binevenită. Iar aici opțiunile sunt foarte multe. Totodată, dacă ești mereu atras de proporții și echilibru poți alege o canapea cu linii drepte de design sau poți opta pentru o variantă mult mai îndrăzneață: o canapea modulară. Un ying și yang al confortului și calității, acest tip de canapea modernă este îndeosebi preferat de familiile numeroase ce își doresc un spațiu generos în care să petreacă timpul. În plus, stilul modular are și câteva influențe clasice fiind foarte ușor de integrat în amenajarea oricărui living. Pe lângă acestea, canapelele în forma de L sau cele tip colțar sunt mult mai practice, mai ales dacă au și posibilitatea de a fi extinse. Atunci când îți vei dori să vezi un film împreună cu toată familia sau cu prietenii, spațiul și confortul nu vor mai fi o problemă dacă alegi acest tip de canapea.

Tendințe de design pentru canapelele moderne

În ceea ce privește forma, mărimea, materialele și culorile, trendurile vor fi mereu într-o continuă mișcare. Însă, există câteva caracteristici definitorii după care te poți ghida pentru a alege o canapea modernă potrivită. Canapelele moderne au forme simple, nu foarte încărcate, fiind foarte ușor de amenajat. Cele mai multe persoane optează pentru canapele italiene cu linii drepte ce sunt foarte ușor de mutat și permit o reamenajare, fără a fi necesar să schimbe toate piesele de mobilier. În ceea ce privește mărimea, aceasta trebuie aleasă în funcție de dimensiunile livingului, pentru a nu încărca spațiul. Nu este o problemă să alegi o canapea mică pentru un living mare, pentru că îți permite să delimitezi spațiul în mai multe zone practice, astfel, poți amenaja și o zonă de luat masa de exemplu. Pentru materialele tapițate, te poți îndrepta către stofă, piele ecologică sau naturală sau material plușat. Sunt țesături foarte rezistente în timp ce nu se degradează și își păstrează culorile din fabrică.

Mobila Italia Nobili Design îți stă la dispoziție cu o gamă variată și calitativă de canapele moderne perfecte pentru orice spațiu și orice gust.